Latvian reissu

Hei!

Piti kirjoittaa tästä jo viime viikolla mutta hääviikko kun oli niin ei paljon kerinnyt Blogiin keskittymään :D Nyt on häät takana ja siitä tulee useampi postaus ainakin kuvien puolesta. Tässä postauksessa kuitenkin tarkoitus paneutua Latvian reissuun joka oli viikko sitten Lauantaina. Hain siis isäni ja pikkuveljeni kanssa sieltä meidän hääjuomat.

Paljon yritin metsästää tietoa netistä hinnoista ja eroista Tallinnan hintoihin. Tuollainen määrä mitä mekin haettiin niin oli selkeästi halvempi hakea Latviasta asti.

Ensin piti miettiä kauanko aikaa varataan, mietittiin että jos aikaa jää vain 7-8h maissa niin tulee vähän kiire joten päätimme lähteä aamulautalla joka lähti siis 7:30 Helsingistä ja oli Tallinnassa 9:30, paluu oli 19:30 ja olimme Helsingissä 21:30. Laivamatka maksoi 3 aikuista + 1 pakettiauto niin 173e yht menopaluu. Jos olisi ollut 2 aikuista niin hinta olisi ollut n. 130e. Jos Tallinkin sivuja ymmärsin oikein niin saman vuorokauden puolella meno-paluu on halvempi. Asun Kauhajoella joten aikaa täältä Helsinkiin siirtymiseen pitää varata n. 4h koska matkaa on 350km/sivu. Meninne sitten isäni kanssa pikkuveljeni luokse Helsinkiin yöksi niin ei tarvinnut yöllä lähteä ajamaan Helsinkiin.

Olimme Perjantaina illalla Helsingissä vähän 21:00 jälkeen ja kelit olivat tuolloinkin kohdillaan, suihku ja pari kylmää huurteista ja nukkumaan. Aamulla 05:30 kello herättämään koska satamassa piti olla viimeistään tuntia ennen laivan lähtöä. Siitä siirryimme sitten Tallink Stariin ja matka taittui nopeasti. Söimme laivalla Burger Kingissä aamupalan/lounaan n. klo 8:30 aikoihin.






Tosiaan perillä Tallinassa olimme 9:30 ja siitä sitten laiva purkautui, laiva oli IHAN täynnä. Suunnistaminen oli helppoa, käytimme varmuuden vuoksi vielä Google mapsia mutta olisi pärjännyt ihan kylteillä, eli ensin Pärnua kohti vain ja Pärnun jälkeen Riikaa kohti. Parin pysähdyksen taktiikalla matkaan kului vähä yli 3h ja matkaa kertyi ihan muutama km vajaa 200km/sivu. Tiet olivat hyviä, ajokulttuuri toki vain eroaa jonkun verran Suomalaisesta :D Yksi asia mikä kannattaa ottaa huomioon on että minulla, isälläni ja pikkuveljelläni täysin samat Elisan liittymät mutta ainoa kellä toimi netti ulkomailla oli pikkuveljeni. Minun Honor 10 ei löytänyt missään kohtaa edes kenttää... Käytin pikkuveljeni puhelinta Hotspottina välillä jotta sain annettua kotiin väliaikatietoja :)

Eli saavuimme vähä 12:00 jälkeen Viron ja Latvian rajalle, ihan rajalla sijaitsee alko1000 kauppa missä emme käyneet. Suunnistimme vielä rajalta vajaan 1km missä SuperAlko oli. Kylttejä oli todella paljon ja isoja joten SuperAlkoa EI voi olla huomaamatta :D Kauppa oli ihan täynnä jo siinä kohtaa kuin saavuimme. Olin tehnyt itselleni jo valmiin listan.

Itse kauppa oli todella selkeä, juomat olivat osastottain ja harmittaa näin jälkikäteen vähän jotta kaupasta en kuvia ottanut sisältä ollenkaan. Ainoa miinus mikä tulee heti niin Ale Coqin ihan peruslonkero oli esim. loppu kokonaan, tai siis loppui heti meidän saavuttua paikalle ja sitä ei ollut lisää. Kassoja oli vain 2 käytössä joten jonottamisessa kesti joka kerta n. 30-40min. Itse jouduin käydä 3x sisällä hakemassa juomia joten jonottamiseen meni helposti se 2.5h.



Sitten varmaan asia mikä kiinnostaa kaikkia eli hinnat:

Ale Coq olut oli Latviassa 10,99e/ltk
Vergi Original Lonkero 14,99e/ltk
Cosmopolitan Diva Skumppa joka oli alkumaljoihin maksoi 2,99e/plo
Gato Negro punaviini maksoi 13,59e/ltk
J.P Chenet Columbia valkoviini oli 13,99e/ltk
Sommersby Pear 15,99e/ltk
Original Karpalo lonkero 15,99e/ltk
Minttu 50% 9,99e/plo
Jägermeister  0,7l / 12,19e   0,5l / 8,90e
De Kyuperin makuliköörit oli 7,59e/plo
Crooksin lonkero oli tarjouksessa 13,99e/ltk
Sommersby omena ja blackperry olivat loppuneet myös SuperAlkosta joten ostin blackperryä laivalta, maksoi 21,90e/ltk
Laua Viin 40% 10pack 49,99e



Ylempänä vielä kuiteista kuvat, yksi kuitti oli mennyt hukkaan. Tuossa myös auton lainaajalle maksua joten kuiteista mahdoton meidän hääjuomia katsoa. Laskin toki mitä meidän omiin juomiin meni ja mitä sillä sai:

11ltk Ale Coq olutta
3ltk Vergi Original Lonkero
2ltk Crooks Cucumber-Grapefruit lonkeroa
3ltk Sommersby Pear
3ltk Sommersby Blackperry
10pack kirkasta
4ploa De Kyuperin Raparperiliköööriä
4ploa De Kyuperin Sour Apple
4ploa halvinta mansikkalikööriä
15ploa Cosmopolitan Diva Skumppaa
4ploa Cosmopolitan Wild Perries skumppaa
3ploa Minttu 50%
3plo 0,5l Jekkua
1plo 0,7l Jekku
6ltk Gato Negro Punaviiniä
5ltk J.P Chenet Valkoviiniä


Yhteensä näihin meni vähän vajaa 700e.

Autossa oli tosiaan jonku verran kuormaa mutta vielä pysyttiin painorajoissa :D Tässä oli meidän juomien lisäkis myös isäni ja pikkuveljeni juomat kesäksi :D



Auton kun oli saanut pakattua niin nokka kohti Tallinnaa. Emme pysähtyneet kuin kerran tankkaamaan SuperAlko - Tallinna välillä. Tallinnaan päästyämme kello oli n. 17:00 joten meillä oli 1.5h aikaa syödä ennenkuin menimme satamaan. Kävimme Tallinan sataman SuperAlkon vieressä olevassa pubissa syömässä ja oli kyllä hyvää ruokaa!


Laivaan pääsimme 19:30 ja Helsingissä olimme 21:30, jätimme pikkuveljen juomat hänen kämpillee ja pikkuveljen keskustaan ja lähdimme ajamaan Etelä-Pohjanmaalle, Grillin kautta vielä kotiin ja taisin kotona olla 03:00 aikoihin. Pitkä päivä, onneksi itse sain huolehtia nesteytyksestä ja isä ajoi koko Lauantain :)

Eli JOS juomia on oikeasti enemmän niin suosittelen varaamaan sen 9-10h maissa aikaa että ei tule kiire.

Rahapolitiikkaa:

Laiva 3 aikuista + pakettiauto 170e (2 aikuista niin olisi ollut se vajaa 130e)
Polttoaineet, 3x tankattiin auto yht koko reissun ajalta joten polttoaineisiin meni n. 140e ja matkaa kertyi n. 1100km
Juomat n. 700e
Sapuskat n. 30e

Juomista ja niiden menekistä kerron seuraavassa postauksessa jahka saan loppuviikosta niitä näpyteltyä :) Häät olivat eilen ja oli kyllä todella mahtavat! Laitetaan nyt yksi "Sneak Peak"-kuva tähänkin :)!



Toivottavasti tämä postaus auttoi edes joitakin :)

Nyt!

Hyvää alkavaa viikkoa!

- Juuso

Kommentit