Kesäkuntoon?

Tärkein syy miksi omaan vanhaan blogiini eksyin, oli ryhmävalmennuksessa olevan toisen osallistujan blogijako. Mietin pitkään aionko blogiani enää jaksaa kirjoittaa, mutta sitten mietin että mihin mietteitä paremmin voisin kirjoittaa kun tänne?

Tällä hetkellä olen siis Same Goalin ryhmävalmennuksessa, niinkuin aiemmin jo kirjoitinkin niin olen AINA, siis todellakin aina vain naurahdellut näille erilaisille valmennuksille. Sillä onko se nettivalmennus, ryhmävalmennus, henkilökohtainen valmennus vai kasvotusten tapahtuva valmennus sillä ei ole väliä, vaan yleensäkin ajatusmaailmani on ollut "Miksi maksaisin kenellekään että hän kertoo minulle mitä jo ennestään tiedän?". Todella karrikoidusti ajateltu, myönnän, mutta näin aina ajattelin.

No sitten kuitenkin kävi niin jotta minä, epäilevin ihminen näiden suhteen otin Matias Niemeen yhteyttä kun kuulin hänen avaavan firman ja aloittavan henkilökohtaiset nettivalmennukset. Päätin koittaa tätä koska salilla käyminen tuntui vain yksinkertaisesti saman toistolta ja pään hakkaamiselta seinään. Valitsin itselleni 3kk valmennuksen. Hommat lähti todella hyvin rullaamaan ja se oli uskomatonta kuinka motivaatiota voi antaa valmentaja joka oikeasti TIETÄÄ mistä puhuu. Hommahan on sinänsä "helppoa" kun noudatat vain sinulle annettuja ohjeita. Sain tiputettua painoa kohtalaisen hyvinkin ja ensimmäistä kertaa pääsin alle 100kg, muistan kuinka paino kiikutteli yli 5vkoa 100,2 - 101,3kg välillä ja turhautuminen alkoi iskeä, tein itselleni siitä alle 100kg pääsemisestä todellisen mörön. Matias sai minun ymmärtämään jotta puntari ei todellakaan ole se ainoa mittari mistä sitä kehitystä ja tiivistymistä katsotaan.

Kesällä valmennus loppui, ja aluksi hommat rullaili helposti samalla tyylillä kuin edelliset 3.5kk. Sitten sen nopeasti huomasi kuinka sinne grillille vaan ajautui ja jotenkin antoi itselleen helpommin luvan mässäillä koska ei ollut "tilivelvollinen" kenellekään. Toki olen löytänyt jonkinlaisen "kultaisen keskitien", koska aina kun grillille ajauiduin niin siitä tuli jonkinlainen morkkis ja tiesin kuitenkin miten nestepöhön saa pois.

Päätin hakeutua Same Goalin ryhmävalmennukseen joka kantaa nimeä SG Kesäkuntoon, ja täytyy sanoa että tästä saa ehkä vielä enemmän kuin henkilökohtaisesta valmennuksesta koska ryhmän tsemppi on todella mahtava. Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja kukaan ei ole ryhmässä "trollailemassa" vaan kaikki ovat kannustavia, samassa veneessähän ollaan ja kaikilla on sama maali mitä kohti mennään.

Karsastan sanaa kesäkuntoon, omalla kohdallani. Itseni kohdalla se tarkoittaa tässä kohtaa elämää: Hääkuntoon, koska häät ovat tulossa Heinäkuussa ja sielä haluan todellakin olla elämäni kunnossa. Tarkoitus tietysti on löytää vielä parempi tasapaino ruokailujen yms suhteen, koska vaikeaa se kuitenkaan ei ole. Sitä vain aina keksii tekosyitä, ei jaksaisi aina tehdä eri ruokaa itselleen kuin muulle perheelle, on 3-vuorotyö joka tuo omat haasteensa ymsyms. Onhan noita syitä jos niitä alkaa miettimään mutta kun siitä vaan tekee tavan jotta tekee ne ruoat useammalle päivälle niin suurin huolenaihe on jo taputeltu.

Valmennusta on nyt takana vähän reilu 2vkoa ja treenit maistuu todella hyvin, ruoka maistuu ja nälkä on sopivassa määrin. Aloituspaino oli 102,6kg ja viime vkon alin paino oli 98,7kg, joten nesteet ovat ainakin lähteneet pois jo kropasta. Saliakin vaihdoin, kävin aiemmin vähän isommalla salilla jossa oli monipuolisemmat laitevalikoimat, mutta jotenkin se ei vaan koskaan ole tuntunut itselleni hyvältä paikalta treenata. Vaihdoin kavereitteni vanhempien salille jotka harrastavat voimapuolta enemmän, mutta sali on halpa, sielä on LÄHES kaikki tarpeellinen, sinne saa mennä koska vain ja aamupäivisin kun on vapaata niin voin ottaa 2.5-vuotiaan poikani mukaan salille eikä hän häiritse sielä ketään koska aamupäivisin siellä ei ketään käy. Itselleni on aina tuottanut ongelmia lähteä illalla salille siinä kohtaa kun koti vihdoin hiljenee ja pääsee sohvalle :D Hah! Eli käynkin oikeastaan vaan ja ainoastaan aamuisin salilla, näin se ei "häiritse" muuta päivää ja päivä lähtee muutenkin todella hyvin käyntiin. :)

Tässä yövuorossa valvoskelen ja kirjoittelen jo vähän julkaisuja valmiiksi aikani kuluksi.

Hyvää alkavaa viikkoa! :)

Kommentit